VRT moet bezuinigen: “verkoop MNM niet langer taboe”

vrt(Update) De Vlaamse openbare omroep VRT moet fors gaan bezuinigen. Volgend jaar krijgt de omroep al 15 miljoen euro minder van de nieuwe Belgische regering.

Eerder was al bekend geworden dat het derde Vlaamse televisienet KetNet/Op12 geen eigen programma’s meer gaat uitzenden maar alleen nog gaat dienen als ontkoppel-kanaal Ketnet en Canvas, het tweede VRT-net. Inmiddels wordt er ook gesproken over een eventuele verkoop van de radiozender VRT MNM.  “Een eventuele verkoop van MNM is geen taboeonderwerp meer. Dat is zo besproken bij de regeringsonderhandelingen”, valt te horen aldus de Vlaamse krant De Morgen. De komende periode zal moeten blijken hoe de Vlaamse openbare omroep VRT omgaat met bezuinigingsmaatregelen van de nieuwe regering.

Verkoop niet aan de orde
“De VRT staan inderdaad besparingen te wachten, maar pas bij de voorstelling van de Vlaamse begroting in september wordt duidelijk hoe groot die zullen zijn.” Met die woorden reageert de voorzitter van de raad van bestuur van de VRT Luc Van den Brande op de berichten in verschillende kranten over de besparingsplannen van de nieuwe Vlaamse regering. Een verkoop van de radiozender MNM is volgens Van den Brande niet aan de orde: ‘MNM doet het de jongste tijd weer beter dan vroeger en is voor de VRT belangrijk omdat we er heel wat unieke luisteraars mee bereiken. Tijdens de verkiezingen bijvoorbeeld was dat voor ons belangrijk om onze brede informatie-opdracht goed in te vullen. Zo komt het nieuws bij mensen die we anders niet bereiken.