: Overige nieuws
 
 

Kort medianieuws 2 september 2014

  • tvkijkenDe Nederlandse muziektelevisiezender XITE gaat uitbreiden naar Duitsland. Het heeft een contract gesloten met twee kabelmaatschappijen waardoor het in het basispakket komt van zeker 7 miljoen Duitse tv-kijkers.
Lees meer

Luistercijfers: 538 marktleider, winst voor Q-music

kijkcijfersDe luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode juni - juli 2014 zijn vandaag bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. Radio 538 blijft marktleider

Lees meer

Canadian Forces Network Europe stopt uitzendingen

radioCanadian Forces Network Europe (CFN Europe) stopt per 30 september met haar uitzendingen in Nederland, België en Duitsland. In Nederland is CFN Europe te ontvangen in de provincie Limburg via 96,9 MHz.

Lees meer

Kort medianieuws 1 september 2014

  • telefonieOp ruim 50.000 adressen in Nederland is het noodnummer 112 niet met een mobiele telefoon te bereiken. Binnenshuis is daarvoor niet voldoende bereik.
Lees meer

Boek over geschiedenis van Radio Noordzee Internationaal

goudenglansEr is een boek verschenen over de zeezender Radio Noordzee Internationaal (RNI): De Gouden Glans van Radio. Het boek is geschreven door RNI-luisteraar en later zelf zeezender deejay Ferry Eden en uitgegeven door oud-RNI medewerker Marc van Amstel.

Lees meer

Kabelaar Ziggo breidt HD-aanbod uit

ziggo(update) Kabelaar Ziggo heeft met ingang van vandaag haar aanbod met HD-zenders fors uitgebreid met onder andere BBC One HD en BBC Two HD. 

Lees meer

Transportradio Onderweg ook via Radio Waddenzee

radioPer vandaag zal het radioprogramma Transportradio Onderweg LIVE ook te horen zijn via de regionale commerciële radiozender Radio Waddenzee. 

Lees meer

Radio NH neemt steunzender Alkmaar in gebruik

rtvnhDe publieke regionale omroep voor Noord-Holland, RTV NH, neemt met ingang van vandaag een nieuwe steunzender binnen haar FM-netwerk in gebruik in Alkmaar.

Lees meer

Nieuwe programmering voor NPO Radio 2

nporadio2Vandaag start op NPO Radio 2 een nieuwe programmering. Wouter van der Goes is met zijn programma Wout2day (NCRV) dagelijks van 16:00 tot 18:00 uur te horen.

Lees meer

NPO Best in teken van 50 jaar TROS

trosHet publieke themakanaal NPO Best viert in de maand september het 50-jarig jubileum van de TROS. Vanaf vandaag wordt de geschiedenis van ‘De Grootste Familie van Nederland’ getoond op NPO Best.

Lees meer

'The Day the Music Died' sluit 'Zeezender-maand' af

192tvDe zeezendermaand Augustus wordt vandaag afgesloten met een groot muziekevenement in het Rotterdamse Ahoy: The Day the Music Died. Ook Radio 1 en 192TV staan stil bij deze speciale dag.

Lees meer

Pagina 1 van 119